Har du frågor kring vad vi kan erbjuda?
Blogg
Här kan du få inspiration, läsa om våra kunder, inredare och vår tjänst. Klicka på en kategori för att avgränsa blogginläggen.

Att jobba hemifrån - så skapar du perfekta arbetsplatsen

Följ med i vår sista del i vår bloggserie "Att jobba hemifrån". I detta inlägget berättar vår inredare Catharina Stålnacke som även har en utbildning i FengShui om hur du kan skapa den perfekta arbetsplatsen i ditt hem. 

När jag inreder utgår jag väldigt mycket från min utbildning inom FengShui. Detta verktyg använder jag som ett tillskott och bonus till allt annat. Att börja med, och det viktigaste, är att rensa! Bort med alla gamla papper, räkningar, tidningar och sådant som inte längre är aktuella. Även ting som bara ligger framme och tar onödig plats. Sen kan du ta tag i möblering och placering. 

Se över möbleringen, tänk dig en porlande bäck istället för en rak väg. Att våga möblera mer ut i rummen, gör att energier och flöden rör sig fritt. Idag placerar vi gärna skrivbord framför ett fönster, eller alldeles intill, vilket är optimalt för naturligt ljus. Prova att dra ut skrivbordet, så att det byter plats med stolen, och placera stol där skrivbordet stod. Detta bidrar till att du blickar UT i rummet, ger dig en trygghetskänsla och står skrivbordet mot väggen tidigare, slipper du stirra in i en vägg. Det låter kanske konstigt, man rummet kommer även upplevas luftigare och större! Har du inte möjlighet att möblera med skrivbordet ut i rummet, häng upp en spegel på väggen, så har du koll på vad som händer bakom dig. 

  • Behöver du ordna ett helt nytt arbetsbord? Det löser du det enkelt med en skiva i ett material som du tycker om och två bockar. Tänk redan här igenom att arbetsplatsen skall harmonisera med din övriga inredning och stil. Satsa på enkelheten och hitta en röd tråd!
  • Har du din arbetsplats i sovrummet? Se till att möjligheten finns att stänga in eller skärma för inför natten. Sovrummet är din återhämtnings plats! Här skall du vila.
  • Placera skrivbordet bakom soffan i vardagsrummet, förutsatt att du möblerar med soffan i rummet och inte ut med väggen. Gör en installation så att material och färger håller ihop, kontoret skall smälta in med övrig inredning.
  • Utnyttja ditt kontor på bästa sätt, och investera i en ordentlig arbetsstol, som är skön att sitta i. Se till att du har bra belysning, gärna dimbar.
  • Dold förvaring är en annan viktig aspekt, så att du kan koncentrera och fokusera, utan att störas av en massa prylar runt omkring. Gör för vana att städa upp efter varje arbetsdag, så att du kommer med ny energi kommande dag!

Slutligen, gör arbetsplatsen till din oas.  Tänd ett ljus, placera ut en vacker blomma eller något annat du tycker om! Kreativiteten kommer att flöda! Och i slutändan, klä dig som att du skall på jobbet. Tänk på att du kan få viktiga samtal via videochattar, vem vill se dig i pyjamas? 

Lycka till! 

Catharina Stålnacke 

Få ett trivsamt hem med Hemset. Oavsett var du bor, hur mycket tid du har och vilken budget du sätter så hjälper vi dig att inreda så att du kan längta hem.
Hem
Lägg beställning
Blogg
#hemset
Om oss
Ansök om att bli inredare
© 2019 Copyright Hemset AB
Få ett trivsamt hem med Hemset. Oavsett var du bor, hur mycket tid du har och vilken budget du sätter så hjälper vi dig att inreda så att du kan längta hem.
Hem
Lägg beställning
Blogg
#hemset
Om oss
Ansök om att bli inredare
© 2019 Copyright Hemset AB