Har du frågor kring vad vi kan erbjuda?
Blogg
Här kan du få inspiration, läsa om våra kunder, inredare och vår tjänst. Klicka på en kategori för att avgränsa blogginläggen.

Höj julstämningen med hållbara tips från vår inredare Elin!

Det är så lätt att rosetterna tappar fäste och vecklar ut sig igen, hon måste vara riktigt koncentrerad för att få dem på plats i granen. Hon bränner det överblivna sidenbandet i kanterna innan hon knyter fast det. Lika svårt är det att få pepparkakorna att stanna utan att göra sönder dem. I övrigt går pyntet i naturfärger och istället för den traditionella julgransfoten är granen placerad i en vit kruka. Runt fötterna, både på sig själv och granen, springer två glada hundar som också vill vara med i julfixet.

Vi befinner oss i Västerås hemma hos vår inredare Elin Bergström. Hon bor i en lägenhet nere vid vattnet med sin sambo och deras två fyrbenta. Som så många andra är hemmet en viktig punkt för henne i juletider och hon har valt att dela med sig av lite tips till Hemsets läsare.

  • Investera i fina linneservetter. Dessa kan du tvätta och använda om och om igen. Slå en enkelt knut på dem och placera på tallriken när du dukar.
  • Använd granris, kottar, kanelstänger och torkade apelsiner för att ge dukningen en julig och naturnära touch. Ta in naturen! Perfekt att placera på servetten och knyta ett snöre runt.
  • Sätt inte bara upp julpynt utan sålla också bort visa saker som får dyka upp först till våren igen, ibland kan ”en in en ut” vara en bra regel för att det inte skall bli för plottrigt.
  • Ställ små detaljer i olika grupper, gärna i ojämnt antal så att de exempelvis står tre eller fem tillsammans.
  • Fördela vikten av inredning så att det blir en jämn känsla, exempelvis om ett bord eller en hylla skall dekoreras. Det är viktigt att vissa delar inte känns tyngre än andra.
  • Se till att ha ordentligt med mysbelysning (även kallat punktbelysning) så att det går att tända upp på flera olika ställen för att skapa en mysig känsla.