Har du frågor kring vad vi kan erbjuda?
Blogg
Här kan du få inspiration, läsa om våra kunder, inredare och vår tjänst. Klicka på en kategori för att avgränsa blogginläggen.

Inred barnrum & hem mer hållbart

En regnig decembermåndag tog jag mig ut till Stenungsund strax utanför Göteborg för att hälsa på Malin Algede, en frilansande stylist som just nu är mammaledig. Tillsammans med sin man och sina två döttrar, en på 5 år och en på 4 månader, bor de i vit enplansvilla sedan snart nio år tillbaka. Med barn i huset behöver inredningen anpassas och Malin har en del hållbara tips på hur hon tänkt när de har inrett hemmet och barnrum, dels för att få det fint men framförallt för att skapa funktion. Hon försöker tänka långsiktigt med möbler som står sig när barnen växer.

Ett inspirerande och hållbart inrett hem

Känslan i huset går helt i linje med vad Malin uttrycker är kärnan i hennes inredningsstil, det är personligt och jordnära. Huset är för mig fullt av karaktär och det visar sig att många av sakerna har en historia. Gammalt blandas med nytt och den röda tråden är den naturnära färgskala som allting går i, en riktig inspirationskälla! Mycket i Malins hem är saker hon har ärvt eller köpt second hand. Förutom loppisar så har hon också fått tag i möbler genom inredningskunder som tänkt göra sig av med saker som hon istället köpt. 

Barnrum för en femårig busunge

Det här är den äldsta dotterns rum. Stolen och nattduksbordet (som här används mer som byrå) är saker som Malin köpt av en tidigare inredningskund. Sängen är egentligen lite för stor för en femåring men genom att köpa en storlek större direkt kan den vara med från att dottern är några år till upp i tonåren. Dessutom blir sagostunderna desto skönare för föräldrarna med en stor säng.

Skrivbordet är en möbel som funkar i alla åldrar. Små barn kan rita och leka, lite äldre barn kan göra sina läxor här. Det finns alltid ett behov av ett skrivbord. 

 

Barnrum för den nyfödde

Här inne sover den minsta dottern. När de valde tapet hade de en tanke på att den skulle passa alla i familjen för att kunna ha möjligheten att byta rum med varandra utan att behöva tapetsera om. I den äldre dotterns rum valde de att behålla tapeten som fanns där när de flyttade in, därav har den ett mönster som riktar sig mer mot barn. 

Den här tapeten passar lika bra till en 4 månaders bebis som till en tonåring, en förälder eller gäst. 

 

Hemmet innehåller många detaljer med mycket tid och kärlek bakom, här är en av dem. Malin har gjort små pappersstjärnor av tapeten. En inredningsdetalj som är omöjligt att missmatcha med väggtapeten! 

 

Rum för barn i hela hemmet

Med tanken att barnen skall kunna leka där de vuxna är valde Malin och hennes man att ha detta gemensamma lekrum i anknytning till vardagsrummet. När det finns utrymme att ge barnen en egen del såhär kan de vara delaktiga i rummet samtidigt som vardagsrummet kan vara iordning. Perfekt vid middagar när gästerna har med sig egna barn och alla vill umgås ihop fast på sina egna vis. 

Dockhuset lekte Malin själv med när hon var liten. För henne är det viktigt att ha saker med en historia.