#HEMSET
STORIES
SÅ FUNGERAR DET
OM OSS

Låt Hemset sätta pricken över i:et i din inredning

Låt Hemset sätta pricken över i:et i din inredning

Låt Hemset sätta pricken över i:et i din inredning

Vår kund Linnéa Vikbrant har fått ordet och berättar om när hon tog sig till hjälp av Hemsets inredare

För en liten tid sedan befann jag mig i ett vardagsrum som jag förstod skulle bli trevligt en dag. Med en trevlig planlösning och möbler jag tyckte om kunde det ju inte bli dåligt, frågan var bara hur prylarna bäst skulle organiseras för att maximal trevnad skulle uppnås. Jag och min kille var nyinflyttade och hade som brukligt prioriterat att få ordning på ytorna som gjorde att vi kunde äta, dricka och sova utan alltför stora utmaningar. Vardagsrummet var inte en av dessa ytor.

Inspiration för rummet sökes

Var vårt nuvarande försök att placera möblerna optimalt eller hade vi fastnat i konventionella tankebanor om hur ett vardagsrum ska möbleras? Och vad skulle vi egentligen göra av den allt annat än lilla tv som jag haft med mig och som nu saknade en given plats i rummet? Inte så världsomvälvande frågor kan tyckas, men de gav likväl upphov till viss bävan när jag sicksackade mig runt på kvadratmetrarna där vår nyligen anlända soffa trängdes med soffbord, en udda hylla, diverse verktyg och tre ännu inte upphängda kristallkronor. 

Vi var i behov av inspiration och, framför allt, en så kallad second opinion. Vi behövde Hemset. 

Så här gick det till att få inredningshjälp

Jag började med att filma en filmsnutt av vardagsrummet med mobilkameran. Jag kompletterade också med några bilder av våra möbler och försökte fånga nyansen i en fondvägg. Därefter gick jag in på Hemset.se och klickade mig in på “lägg beställning”. Där laddade jag upp filerna och satte en budget för vad jag maximalt ville spendera på inredning av vardagsrummet. Innan jag skickade in min beställning om inredningshjälp lade jag till en kommentar om att jag önskade använda merparten av befintliga möbler. För att ge Hemsets inredare koll på vilken stil jag och sambon föredrar inredningsmässigt fick jag svara på ett enkelt formulär med bilder föreställande lite olika stiltyper. 

Konsulthjälp värd sin vikt i guld

Kort därpå blev jag kontaktad av inredningskonsulten Catharina via mail. Vi bokade då en tid för ett rådgivande samtal. I telefonsamtalet stämde hon av min och sambons inredningsstil och smak för att kunna ta fram ett så bra inredningsförslag som möjligt. Det här samtalet var värt sin vikt i guld. Att få pröva sina idéer och få smarta tips på enkla förbättringar är extremt värdefullt. För att ge ett litet men effektfullt exempel: det är lätt hänt att möblera ett rum med stöd av dess väggar. 

En soffa placeras exempelvis lätt utmed en vägg eller, som i vårt fall, precis vid ett fönsterparti. Min tanke om att dra ut soffan en bit från fönsterpartiet fick omedelbart gehör hos Catharina som förklarade att jag med fördel kunde placera den ca två decimeter ut från fönstren. Hon tipsade också om att placera en golvlampa strax bakom den utdragna soffan för att på så sätt skapa ett djup i inredningen.

I den skiss med inredningsförslag jag mottog några dagar efter det konsulterande telefonsamtalet fanns fler användbara tips. Jag fick även en produktlista med länkar till möbler som Catharina valt ut till vårt vardagsrum. Även om du, som jag, väljer att inte - åtminstone inte direkt  - köpa några av de länkade produkterna, har du stort stöd i de färg- och stilval som ett inredningsproffs väljer ut. Att få professionell input på vilka av dina tavlor och motiv som gör sig bäst ihop är bara det värt en hel del.

Låt inte tveksamhet stå i vägen för maximal trivsel i hemmet, fråga en expert i stället. Sådana hittar du på Hemset.se.

Få ett trivsamt hem med Hemset. Oavsett var du bor, hur mycket tid du har och vilken budget du sätter så hjälper vi dig att inreda så att du kan längta hem.
Hem
Lägg beställning
Blogg
#hemset
Om oss
Ansök om att bli inredare
Instagram
© 2019 Copyright Hemset AB
Få ett trivsamt hem med Hemset. Oavsett var du bor, hur mycket tid du har och vilken budget du sätter så hjälper vi dig att inreda så att du kan längta hem.
Hem
Lägg beställning
Blogg
#hemset
Om oss
Ansök om att bli inredare
© 2019 Copyright Hemset AB