Finns det egentligen någon som har för många garderober? Eller så har vi helt enkelt för mycket kläder? Ett bra sätt att få garderoberna att räcka till är kanske att bli bättre på att rensa bland kläderna, snarare än att skaffa mer klädförvaring. Här kommer några tips på vad du kan göra för att få en mer långsiktig garderob utan några inköp.
1. Klädbytardag
Något som blir allt mer poppis är att byta kläder med varandra. En klädbytardag eller swoppis som det också kallas är ett perfekt tillfälle att bli av med kläder som du av någon anledning tappat intresset för eller som helt enkelt inte passar längre. För andra känns dina kläder nya och fräscha. Dessutom är det väldigt kul att se sina egna kläder sitta som en smäck på någon annan. Med en klädbytardag ökar du inte mängden plagg men får ändå nya kläder till din garderob.
2. Låtsasflytta
Varje gång man ska flytta brukar man rensa, kanske för att man inte vill flytta saker i onödan (så kul ät det ju inte att packa, flytta och packa upp flyttkartonger). Om du skulle vara tvungen att flytta imorgon (utan bärhjälp upp för fem trappor) vilka kläder skulle inte få följa med? Kanske är det dags att de flyttar ut redan nu.
3. Galjtricket
Häng in allt som är på galge med kroken utåt. När du använt plagget, byt håll på kroken. Allt som fortfarande hänger med kroken utåt när året är slut är det kanske läge på att skänka/byta/sälja.
Ibland finns det såklart anledning till att spara på grejer eller skaffa nytt. Men många gånger är det kanske bara en ursäkt. Var ärlig mot dig själv. Hoppa inte på varje trend. Ofta kollar vi på kläder som liknar dem vi redan har hemma i garderoben. Tillämpa tipsen ovan och spara på plånboken, miljön och platsen i garderoben.