#HEMSET
STORIES
SÅ FUNGERAR DET
OM OSS

Skapa rutiner som ger lyx i höstvardagen

Skapa rutiner som ger lyx i höstvardagen

Skapa rutiner som ger lyx i höstvardagen

En middagsbjudning ger en gnutta lyx i vardagen

Jag står tre meter framför fiskbilen och funderar. Kan jag laga den där lyxiga fisksoppan med saffran och fänkål på en vardag, en tisdag? Att det är praktiskt möjligt vet jag men bryter jag mot mina livsregler om jag tar helgmaten till en regnig oktobervardag?


Stillastående blir jag inspirerad av en kvinna som går förbi mig och beställer fisk, röror och såser för säkert flera hundra kronor. Hon pratar med tydliga handrörelser och matpåsarna på armarna ser inte ut att väga någonting, kanske blir hon exalterad och får extra muskelkraft när hon tänker på kvällen hemma hon har framför sig. Jag vill också känna så denna regniga tisdag och bestämmer mig för att inte vänta till helgen, varken med fisksoppan eller med att bjuda hem mina vänner. En inbjudan, i form av en uppmaning snarare än fråga, går iväg till mina vänner. Alla är på jobbet och ingen svarar men det kvittar, det ska bli lyx i vardagen. Förutom lax och torsk så köper jag även lite räkor. Små saker som plockas från helgen för att göra vardagen lite lyxigare.

Lev även i vardagen, inte bara under helgen 

Hösten är många gånger en nystart, en möjlighet till rutiner och struktur. En ny chans att göra om och göra rätt. Mitt höstlöfte skall vara att fokusera mindre på helgerna och istället på riktigt bekanta mig med vardagslyxen. Tänk att fem av sju dagar är vardagar, det är över 70% av allt tid. Det vore väldigt dumt att leva för två sjundedelar av livet.

Ändra rutinen och tillför små saker som låter helglyxen vara i vardagen.

Fundera ut tre saker som gör att helgen känns härligare än vardagarna. Det kan vara att dricka kaffe i sägen, tända en brasa i öppna spisen, läsa en dagstidning eller gå runt i morgonrock. Ju mindre stunder desto lättare att få in i vardagen. Börja med att denna veckan få in en av de sakerna under en dag som inte är helg. Det gör skillnad!

Recept på fisksoppan hittar du här.

Få ett trivsamt hem med Hemset. Oavsett var du bor, hur mycket tid du har och vilken budget du sätter så hjälper vi dig att inreda så att du kan längta hem.
Hem
Lägg beställning
Blogg
#hemset
Om oss
Ansök om att bli inredare
Instagram
© 2019 Copyright Hemset AB
Få ett trivsamt hem med Hemset. Oavsett var du bor, hur mycket tid du har och vilken budget du sätter så hjälper vi dig att inreda så att du kan längta hem.
Hem
Lägg beställning
Blogg
#hemset
Om oss
Ansök om att bli inredare
© 2019 Copyright Hemset AB